5 redenen om tv te kijken

Grotesk en macaber Personages uit de film The Addams Family (1991)
Grotesk en macaber Personages uit de film The Addams Family (1991)

1 Griezelfamilie

The Addams Family

Comedy Central, 20.30-22.25u.

Succesrijke griezelkomedie is officieel niet gebaseerd op de tv-serie uit de jaren zestig maar op de cartoons van Charles Addams uit de jaren dertig. Pretendeert niets meer te zijn dan vrijblijvende nonsens. Met Raul Julia en Anjelica Huston als pa en ma. (Barry Sonnenfeld, 1991)

2 Hugh Grant

American Dreamz

RTL 8, 20.30-22.40u.

Martin Tweed (Hugh Grant), de ijdele presentator van het programma American Dreamz, wil in de show een jood, een Arabier en een white trash-meisje. Goed voor de kijkcijfers: „Give me freaks”. Veel van de humor in de film drijft op herkenning: we moeten Bush, Cheney, Simon Cowell (de presentator van American Idol) en Britney Spears zó kunnen ontdekken in de rollen. De satire van American Dreamz is niet heel erg scherp maar leidt af en toe tot glimlachjes. Met: Hugh Grant, Dennis Quaid, Mandy Moore, Willem Dafoe, Sam Golzari. (Paul Weitz, 2006)

3 Docu

Vormgevers

Canvas, 21.10-22.05u.

Als de uitvinding van ‘de klare lijn’ al niet toegeschreven werd aan Hergé, dan zou Stefan Schöning er gerust het patent op mogen claimen. Design met een spannend evenwicht tussen lijn, volume, kleur en materiaal: dat typeert het werk van de Designer van het Jaar 2008. Een jaar lang mocht een cameraploeg hem volgen.

4 Bont

Koppen XL

België één, 21.30-22.00u.

Bont is terug in het straatbeeld. Bijna alle befaamde modeontwerpers hebben bont in hun collecties voor komende winter gebruikt. Maar één zweert trouw aan haar principes: de Britse Stella McCartney. Koppen XL bezoekt de bonthandelaars en gaat terug naar de bron, naar de kwekers.

5 Johnny de Mol

Waar is De Mol?

Veronica, 21.30-22.35u.

Johnny gaat met Laura Jansen naar Mexico. De reis begint in Los Angeles, de stad waar Laura al een paar jaar woont. Ze neemt Johnny mee naar haar favoriete strand en de club waar ze is ontdekt als zangeres.