Nederlandse hulpverlener ontvoerd in Afghanistan

Takhar, Afghanistan

Takhar, AfghanistanTakhar, Afghanistan

Een Nederlandse hulpverlener en zijn Afghaanse chauffeur zijn ontvoerd in het noorden van Afghanistan. Dat meldt een Afghaanse official volgens persbureau AP.

De gouverneur van de Afghaanse provincie Takhar heeft getuigen verteld dat vier bewapende mannen de twee uit de auto haalde en richting het westen meenamen, naar de aangrenzende provincie Kunduz. Politie en inlichtingendiensten zouden op zoek zijn en de autoriteiten van Kunduz zijn gealarmeerd.

De hulpverleners werken voor een ontwikkelingsorganisatie die gehandicapten helpt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de ontvoering inmiddels bevestigd.

Het is het derde incident in korte tijd waarbij hulpverleners in handen vallen van Afghaanse rebellen. In augustus van dit jaar werd een medisch team van zes Amerikanen, twee Afghanen, een Duitser en een Brit gevangen genomen en later vermoord in de nabijgelegen provincie Badakhshan. Afgelopen maand werd een Britse hulpverleenster ontvoerd in de provincie Kunar. Ze stierf toen Amerikaanse reddingstroepen haar probeerden te bevrijden op 8 oktober.