Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Vaak regen

Een geheel droge dag is voorlopig niet aan de orde. De komende vijf dagen passeert een aantal regenstoringen vanaf de oceaan, afgewisseld door enkele opklaringen. Verder blijft het aan de koude kant.

Vanavond en vannacht verlopen droog met in vooral het zuidoosten brede opklaringen. Daar daalt de temperatuur vannacht tot plaatselijk 2 graden met misschien vorst aan de grond, terwijl het aan de kust en op de Waddeneilanden niet kouder wordt dan een graad of 8.

Morgenochtend raakt het in de kustprovincies bewolkt en daar volgt al snel regen die zich oostwaarts uitbreidt. In de oostelijke provincies inclusief Limburg is het dan nog droog en laat de zon zich eerst even zien.

’s Middags gaat het ook daar af en toe regenen, terwijl het aan de kust voorzichtig opklaart. Maar tegen en in de avond komen alweer buien vanaf de Noordzee binnen. De wind is enige tijd zuid tot zuidwest en aan zee hard, kracht 7. In de loop van de dag draait de wind naar de westhoek en neemt tijdelijk iets af. Het wordt rond 10 graden.

Zondag gaat het opnieuw stevig waaien met in het noordelijk kustgebied af en toe een stormachtige westelijke wind, kracht 8. Verder overheersen wolkenvelden en vallen buien die zware windstoten kunnen opleveren. De temperatuur komt niet boven 11 graden.