Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Wielrennen

Sport kort

Vitesse ontslaat trainer Bos wegens matige resultaten

Arnhem. Vitesse heeft gisteren trainer Theo Bos ontslagen. Tegenvallende resultaten zijn de reden voor het besluit, zo maakte de clubleiding van de Arnhemse voetbalclub bekend. Vitesse staat na negen speelronden op de zestiende plaats in de eredivisie. De 45-jarige Bos was sinds januari 2009 hoofdtrainer van Vitesse. Eerder vervulde hij bij de club waar hij vijftien jaar lang in het eerste elftal voetbalde, de functie van jeugd- en assistent-trainer. (ANP)

Schreuder tweede op 100 m wissel in Tokio

Tokio. Hinkelien Schreuder heeft bij de wereldbekerwedstrijden in het 25-meterbad in Tokio net naast de overwinning op de 100 meter wisselslag gegrepen. De Nederlandse zwemster was met een tijd van 59,95 een fractie langzamer dan de Japanse Tomoko Hagiwara (59,94). (ANP)

Goed gesprek tussen Van Praag en Bayern

Essen. KNVB-voorzitter Michael van Praag heeft in Essen een goed gesprek gevoerd met Karl-Heinz Rummenigge en Karl Hopfner, de voorzitter en vicevoorzitter van Bayern München. Beide partijen wisselden standpunten uit over de gang van zaken rond de blessures van Arjen Robben en Mark van Bommel. Volgens Bayern vond het gesprek in aangename sfeer plaats. Binnenkort volgt een nieuwe ontmoeting met KNVB-directeur Bert van Oostveen. (ANP)

Wielrenner Pellizotti vrijuit in dopingzaak

Rome. Franco Pellizotti is door het Italiaans olympisch comité (CONI) vrijgesproken van doping. Er is volgens het Italiaanse antidopingtribunaal niet genoeg bewijs dat de wielrenner heeft gemanipuleerd. In het biologisch paspoort van de 32-jarige coureur werden afwijkende bloedwaarden geconstateerd. (ANP)

Hoffman ploegleider bij formatie van Riss

Kopenhagen. Tristan Hoffman keert als ploegleider terug bij de wielerploeg Saxo Bank-Sungard. De formatie van teammanager Bjarne Riis maakte dat gisteren bekend. Hoffman was in het verleden als renner actief bij Team CSC, de voorloper van Saxo Bank. (ANP)