Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

SELECTIE Muziek

Frans Brüggen

Rotterdam Bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest leidt Frans Brüggen deze week een programma met ouvertures van Mendelssohn en de Praagse symfonie van Mozart. Violist Thomas Zehetmair en altiste Ruth Killius soleren in de Sinfonia Concertante. Concerten op 28 en 29 oktober, De Doelen, Rotterdam. Bij zijn eigen Orkest van de Achttiende Eeuw leidt Brüggen op 2 november in De Doelen opnieuw Mozart (Kyrie K349 en Ave Verum), dan in combinatie met werken (Paukenmis en Symfonie ‘De Klok’) van Haydn. Inl.www.dedoelen.nl, Res. 010 -2171717.

Scherpdenkers

Amsterdam Hoogleraar theoretische sterrenkunde en kunstenaar Vincent Icke start dinsdag 26 oktober de serie Scherpdenkers in Het Concertgebouw. Deze serie brengt gesproken woord en muziek samen in één programma. Icke spreekt over het onbegrijpelijke van het heelal en verklaart de geluiden die er te horen zijn Aansluitend speelt Asko|Schönberg muziek van visionaire componisten als Schönberg, Skrjabin en Jeths. Na Icke wordt Scherpdenkers in zowel Muziekgebouw Eindhoven als Amsterdam nog ingevuld door Winnie Sorgdrager, Martin Šimek en Paulien Cornelissen.

Inl. www.concertgebouw.nl en www.muziekgebouw.nl

Alain Clarke

Het is alweer zo’n twee jaar geleden dat de Nederlandse soulmuzikant en producer Alain Clark voor het laatst in de (uitverkochte) Grote Zaal stond. Colorblind is de titel van zijn nieuwste en derde album dat eind mei is verschenen. Wegens keelontsteking moest het concert van 11 september worden uitgesteld. Op maandag 25 oktober speelt Clarke in Paradiso.

Inl www.paradiso.nl