Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Raad Utrecht wil einde homopesten

De gemeenteraad van Utrecht wil dat er keihard wordt opgetreden tegen de homopesterij in die stad. Dat staat in een oproep die de gemeenteraad van Utrecht gisteren naar buiten heeft gebracht. Alle partijen hebben zich achter deze oproep geschaard.

Gisteren werd bekend dat een homoseksuele man Utrecht ontvlucht is uit angts voor pesterijen.

De gemeenteraad noemt het „verbijsterend” dat in Utrecht weer een homoseksueel is gedwongen om zijn woning te verlaten. De gemeenteraad weigert te accepteren dat er zo respectloos met de persoonlijke levenssfeer van mensen wordt omgegaan. De raad roept het college op tot actie.

De partijen in de Utrechtse raad hebben een motie opgesteld waarin zij actie eisen van het college. „De dader moet worden opgepakt en het slachtoffer moet worden geholpen”, aldus de partijen.

De raad eist in die motie dat er een protocol wordt opgesteld. Ook willen de partijen dat het college met Utrechtse homobelangenorganisaties om de tafel gaat zitten om een actieplan te ontwikkelen om de acceptatie van homoseksualiteit in Utrecht te verhogen.

De oproep wordt besproken in de gemeenteraadsvergadering van 4 november. (ANP)