Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Cultuur

op nrcnext.nl

Laura Marling is de coolste

Ieder jaar maakt muziektijdschrift NME een lijst met de coolste mensen in de muziekwereld. In 2002, de eerste editie, was dat Jack White. Het jaar daarop mocht oud-boybandlid Justin Timberlake zich de allercoolste noemen. En in de jaren die volgden werden ondermeer Carl Barât en zijn The Libertines-maatje Pete Doherty verkozen, net als Arctic Monkeys’ Alex Turner en Gossips Beth Ditto. Vorig jaar sloeg het tijdschrift een jaartje over, maar deze week ligt de Cool Issue weer in de winkel. En de coolste persoon van 2010 is...Laura Marling. Inderdaad, dat bescheiden folkmeisje van 20 lentes. NME claimt dat dit de lijst is waar iedere muzikant op wil staan.

Wildlife Photographer

Het is een van de meest prestigieuze natuurfotowedstrijden ter wereld; de Wildlife Photographer of the Year-verkiezing van het Natural History Museum en BBC’s Wildlife Magazine. Dit jaar is-ie gewonnen door fotograaf Bence Máté met een foto van mieren.