Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Kort nieuws voorpagina

Woningbouwplan west Amsterdam wordt gestaakt

Amsterdam, 22 okt. De grote woningbouwprojecten in Amsterdam Nieuw-West worden gestaakt. Door de ineenstorting van de markt voor koopwoningen is er geen geld meer voor grootschalige stadsvernieuwing. Dat hebben de samenwerkende corporaties De Key, Rochdale en Stadgenoot bekendgemaakt. Pagina 3

Max Kohnstamm (96) overleden

Amsterdam, 22 okt. Oud-diplomaat Max Kohnstamm is afgelopen woensdagavond op 96-jarige leeftijd in Amsterdam overleden. Hij was, als rechterhand van Jean Monnet, een van de grondleggers van het verenigd Europa. Pagina 2

Binnenvaartschip overvaart voetveer

nieuwer ter aa, 22 okt. Een vrachtschip heeft vanmorgen in het Amsterdam-Rijnkanaal het voetveer Breukelen-Nieuwer ter Aa overvaren. De veerman wordt vermist.Pagina 3

VS geven Pakistan meer militaire hulp

Washington, 22 okt. De Verenigde Staten gaan hun militaire hulp aan Pakistan de komende vijf jaar met 2 miljard dollar verhogen. Met het hulppakket verhogen de VS de druk op het Pakistaanse leger om op te treden tegen moslimextremisten. Pagina 4

Groei van Duitse economie zwakt af

Berlijn, 22 okt. Duitsland verwacht dit jaar een economische groei van 3,4 procent. Dat heeft de minister van Economische Zaken bekendgemaakt. Maar voor volgend jaar wordt met een groei van 1,8 procent gerekend. Pagina 15

Emmen leent dierentuin 1,4 mln

Emmen, 22 okt. Dierenpark Emmen krijgt een lening van 1,4 miljoen euro van de gemeente op voorwaarde dat er voor 1 december een saneringsplan op tafel ligt. Pagina 2 en 7 (commentaar)

Overwinning voor Russische homo’s

Moskou, 22 okt. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg heeft Rusland gisteren veroordeeld voor het verbieden van homodemonstraties in Moskou. Pagina 5