Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Kort nieuws Sport

Reijners nieuwe bondscoach van voetbalsters

Zeist, 22 okt. Roger Reijners is vandaag door de KNVB aangesteld als bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. De voetbalbond en de 46-jarige Reijners hebben een akkoord bereikt over een contract tot en met de Olympische Spelen van 2016. De huidige manager technische zaken van Fortuna Sittard maakt op 1 november de overstap naar de KNVB. Reijners volgt Vera Pauw op, die in maart van dit jaar opstapte als bondscoach. „Samen met de speelsters en de staf wil ik er de komende jaren voor zorgen dat het Nederlands vrouwenelftal structureel deelneemt aan grote toernooien”, aldus Reijners over zijn ambities bij zijn nieuwe werkgever. Als profvoetballer speelde Reijners tot 1995 prof voor de clubs Fortuna Sittard en MVV. Bij beide clubs werkte hij ook als trainer. Daphne Koster, aanvoerder van het vrouwenelftal, gaf vandaag aan dat de spelersgroep blij is met Reijners. „De spelersgroep is blij dat er een nieuwe bondscoach is met frisse inzichten. Ik ben van mening dat Reijners ons voetballend verder kan brengen.” (ANP)

KNVB en Bayern weer in gesprek

ESSEN, 22 okt. KNVB-voorzitter Michael van Praag heeft gisteren in Essen een gesprek gevoerd met Karl-Heinz Rummenigge en Karl Hopfner, de bestuursvoorzitter en vicevoorzitter van Bayern München. Beide partijen wisselden standpunten uit over de gang van zaken rond Arjen Robben en Mark van Bommel. De KNVB en Bayern zijn in conflict over de twee Oranje-internationals, die na interlands geblesseerd terugkeerden bij hun club. Volgens Bayern had het gesprek in een aangename sfeer plaats. Binnenkort volgt een nieuwe ontmoeting en zal ook KNVB-directeur Bert van Oostveen aanschuiven. Wanneer dit gesprek plaatsvindt is nog niet bekend. Als er ondanks de gesprekken met de KNVB geen oplossing komt, dan wil Bayern München naar de rechter stappen. (ANP)

Hoffman opnieuw ploegleider bij Riis

Kopenhagen, 22 okt. Tristan Hoffman keert als ploegleider terug bij de wielerploeg Saxo Bank-Sungard van teammanager Bjarne Riis. De Nederlander was als renner actief bij Team CSC, de voorloper van Saxo Bank. Eerder was hij ploegleider bij T-Mobile en HTC-Columbia. „Het is mijn droom geweest om bij Riis Cycling terug te keren en ik ben daarom ook blij met het aanbod van Bjarne”, zei Hoffman. (ANP)