Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Kort nieuws Economie

Ballast Nedam nog steeds somber

Amsterdam, 22 okt. De bouwsector wordt nog steeds gekenmerkt door toegenomen concurrentie en prijsdruk in de sectoren vastgoed en infrastructuur. Dat meldt bouwer Ballast Nedam vandaag bekend in een handelsbericht over het derde kwartaal. Beide divisies van Ballast Nedam – Infrastructuur en Bouw en Ontwikkeling – voldeden desondanks aan de verwachtingen van het bedrijf. De onderneming uit Nieuwegein handhaaft dan ook de verwachting dat de operationele winst dit jaar zal uitkomen tussen 10 en 15 miljoen euro. De omzet zal lager uitvallen dan de 1,4 miljard euro in 2009. (ANP)

Volvo boekt winst met vrachtwagens

Göteborg, 22 okt. Vrachtwagenfabrikant Volvo heeft in het derde kwartaal weer winst geboekt. De nettowinst bedroeg 2,9 miljard kroon (308 miljoen euro). Een jaar eerder maakte het Zweedse concern over het derde kwartaal nog een nettoverlies van dezelfde orde van grootte. De omzet steeg met 32 procent naar 64 miljard kroon. De op een na grootste truckproducent ter wereld heeft de groei vooral te danken aan groeimarkten buiten Europa, zoals Brazilië en China. (ANP)

Nestlé: omzet stijgt

Vevey, 22 okt. De Zwitserse levensmiddelengigant Nestlé, bekend van onder meer Nescafé, KitKat, Vittel en Maggi, heeft in de eerste negen maanden van dit jaar de totale omzet met 4,1 procent verhoogd tot 82,8 miljard frank (61,3 miljard euro). Het concern zag vooral in opkomende markten de vraag flink stijgen. Bij de levensmiddelenactiviteiten, de belangrijkste tak van het concern, ging de omzet met 4,2 procent omhoog tot 77 miljard frank (57 miljard euro). Voor heel 2010 rekent ’s werelds grootste voedselconcern op een autonome omzetgroei bij zijn voedsel- en drankenactiviteiten van circa 5 procent. (ANP)