Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Religie

Kort nieuws

Jongen op dak van kerk

Een jongen van twaalf jaar zat dinsdag een uur op het dak van de kerk aan de Boschjesstraat in Koog aan de Zaan. Hij had ruzie met een jongen uit zijn klas. Toen rende hij de school uit en klom op de kerk. De brandweer haalde hem eraf met een hoogwerker.

Politiehond pakt paspop

Een politiehond in Pijnacker moest een dief vangen in een tuinwinkel. Maar hij vergiste zich en beet een paspop in zijn been.

Tijger Sanny overleden

Tijger Sanny van Circus Belly Wien is doodgegaan. Het tijgerkind van 3 jaar was in Deventer geopereerd aan staar, een oogziekte. Maar hij had aangeboren ziektes. De moeder had Sanny al een beetje links laten liggen. Volgens de arts een teken dat de tijger niet gezond was.

Groetjes van de inbreker

In Driebergen-Rijsenburg legde een inbreker een briefje neer met de hartelijke groeten. Hij nam niets mee, maar verplaatste wel wat meubels. In Oss liet een inbreker haar tas liggen met haar legitimatiebewijs erin. De politie heeft haar opgepakt in Nieuwegein.

Wegloper loopt tegen paal

In Vlissingen liep een jongen van 16 tegen een lantaarnpaal toen hij wilde vluchten voor de politie. Hij fietste zonder licht door de Badhuisstraat. Hij kreeg drie bekeuringen.