Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief

Cultuur

Kijkje in keuken

Naast ons in restaurant Claridge in Mayfair zit een Amerikaans echtpaar. Diplomaten? Ze hebben beveiliging… Ze smoezen over een bezoek aan de befaamde keuken. De gerant komt vragen wanneer het schikt. In de keuken kijken lijkt ons ook wel wat! Na enig oogcontact en uitwisseling van beleefdheden staat de man op, loopt kaarsrecht naar mij

Naast ons in restaurant Claridge in Mayfair zit een Amerikaans echtpaar. Diplomaten? Ze hebben beveiliging… Ze smoezen over een bezoek aan de befaamde keuken. De gerant komt vragen wanneer het schikt. In de keuken kijken lijkt ons ook wel wat! Na enig oogcontact en uitwisseling van beleefdheden staat de man op, loopt kaarsrecht naar mij toe en maakt zich bekend: „General Petraeus, US Army”. Waarop ik antwoord: „Reserve-major Perik, Dutch military police, General”. Hij vraagt even door. Als hij overtuigd is over mijn militaire status, mogen Hanneke en ik subiet mee om te kijken in de keuken van Gordon Ramsey. Hij had al gesnapt wat wij wilden – met dank aan zijn Nederlandse voorouders.

ROB PERIK