Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Entertainment

4 redenen om uit te gaan

1 design

FILM + DESIGN Festival

Eindhoven: Plaza Futura. Van 23 t/m 29 okt. www.filmplusdesign.com

Het FILM + DESIGN Festival toont films over ontwerpers, kunstenaars, subculturen en reclame. Ontwerpers die aan het licht komen zijn o.a. Hella Jongerius, Herbert Matter en Lucienne en Robin Day.

2 dance

12inchCity: Techno Trilogy

Amsterdam: Odeon. Za 23.00-8.00u. Vvk: 17,50 euro. www.12inchcity.nl

Minimal-technofeest in drie zalen, in het kader van Amsterdam Dance Event. Van de diepste Detroit house, naar rauwe Berlijnse techno en terug. Line-up: o.a. Alexander Kowalski, Motor City Drum Ensemble, William Kouam Djoko en Flowing.

3 fiets-&wandelroutes

Gluren bij de Buren

Rotterdam. Zo 24 okt. Fietsroutes starten vanaf Rotterdam. Info, wandelroutes vanuit de wijken zelf. Gratis. www.rotterdam-archiguides.nl

Zondag worden er vier fietsroutes en acht wandeltochten gehouden door de Binnenstad, het Lloydkwartier, Katendrecht en Park 16Hoven. Tijdens de verkenningstochten krijg je een kijkje achter de voordeur, je ontmoet bewoners, architecten en makelaars, en wordt verrast met optredens door Lucky Fonz III, Goslink & Janne Schra en Typhoon & Giovanca.

4 dansavond

Electro Swing Club Utrecht

Utrecht: Tivoli de Helling. Za 23.00u. Entree: 7 euro. www.tivoli.nl

De nieuwe dansavond Electro Swing Club Utrecht combineert de jazzswing uit de jaren twintig en dertig met hedendaagse elektronische muziek, bijvoorbeeld door klassiekers van Artie Shaw, Ella Fitzgerald, Fred Astaire en Andrew Sisters te samplen. Line-up: Max Pashm, dj’s Dunya & TommiGunn en een verrassingsact.