Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Televisie

4 redenen om tv te kijken

1 Rode loper

Gouden Televizierring 2010

Ned. 1, 20.30-22.05u.

Rechtstreeks verslag van de 45ste editie van het ‘televisiegala van het jaar’. Met prijzen voor televisiepersoonlijkheden en programma’s en de uitreiking van de zogenoemde Gouden Televizierring 2010. Voor deze onderscheiding van beste televisieprogramma van het jaar zijn genomineerd: Ik hou van Holland (RTL 4), De TV Kantine (RTL 4) en Wie is de Mol? (AVRO). Presentatie: Chantal Janzen.

2 FILM

The Sentinel

RTL 5, 20.30-22.40u.

Politieke paranoiathriller uit Hollywood lijkt in de jaren zeventig gemaakt. Met Michael Douglas als geheim agent die ooit een kogel opving voor Ronald Reagan en nu met 60+ nog steeds tot de presidentiële bewakingselite behoort. Hij stuit (samen met Kiefer Sutherland) op een complot tegen de president. (Clark Johnson, 2006, VS).

3 FILM

Ride with the devil

België 1, 23.35-01.50u.

Even duur als traag en picturaal indrukwekkend epos over de Amerikaanse Burgeroorlog (1860-1865) pretendeert een analyse te bieden van psychologische oorlogsmechanismen. Speelt in het zuiden van de staat Missouri. Regisseur maakte later Crouching Tiger, Hidden Dragon en Brokeback Mountain. (Ang Lee, 1999, VS)

4 Dans

So You Think You Can Dance

Zondag, RTL 5, 19.55-22.15u.

De bekende choreograaf Ed Wubbe, ruim 10 jaar artistiek leider van het Rotterdams Scapino Ballet, verzorgt de groepschoreografie. Hij is de grote naam in Nederland als het gaat om moderne dans. Jurylid Jan Kooiman danste zelf tien jaar bij Scapino.