Kort nieuws voorpagina

Bezwaren tegen langer verlof bij zwangerschap

Den Haag, 21 okt. De Tweede Kamer is verdeeld over verlenging van het vader- en zwangerschapsverlof waartoe het Europees Parlement heeft besloten: een zwangerschapsverlof van vijf maanden en een vaderschapsverlof van twee weken. In Nederland geldt een zwangerschapsverlof van vier maanden en twee dagen vaderschapsverlof. Pagina 3

Werkloosheid verder gedaald

Rotterdam, 21 okt. Voor de zevende maand op rij is in Nederland de werkloosheid gedaald. In september zaten 412.000 werkzoekenden zonder baan, 2.000 minder dan in augustus. De daling verloopt trager dan in de voorgaande maanden. Pagina 11

Verzet tegen dichte Haringvlietsluizen

Rotterdam, 21 okt. Het voornemen van het kabinet om de Haringvlietsluizen dicht te houden, stuit op weerstand bij Duitsland en Frankrijk. Door de sluizen op een kier te zetten, wordt de vistrek bevorderd, vooral die van de zalm. De zalm geldt als indicator van de kwaliteit van het Rijnwater. Pagina 2

Trichet vindt sancties te beperkt

Brussel, 21 okt. De voorzitter van de Europese Centrale Bank, Jean-Claude Trichet, vindt dat het recente Frans-Duitse compromis over sancties voor landen die het Stabiliteitspact overtreden, niet ver genoeg gaat. Pagina 13

Bos weg bij Vitesse

Arnhem, 21 okt. De Arnhemse voetbalclub Vitesse heeft vanmorgen hoofdtrainer Theo Bos uit zijn functie ontheven. De eredivisieclub staat na negen wedstrijden met acht punten op een teleurstellende zestiende plaats. Pagina 10