Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Entertainment

7 redenen om uit te gaan

1 festival

Festival Key of Life

Leiden. Van 21 t/m 23 okt. Kaarten: 7,50 euro. www.festivalkeyoflife.nl

Een eigenzinnig festival over kunst en wetenschap met als thema ‘The Body & The Brain’. Kunstenaars, wetenschappers én bezoekers stoeien met de vraag: wat is de mens? Op verschillende locaties vind je tentoonstellingen, performances, lezingen, demonstraties, speeddates, films, (straat)theater en een smaaklabyrint.

2 performances

Pageturner #19

Amsterdam: Pakhuis Wilhelmina. Tijd: 21.30u. Entree: 6 euro. www.cafepakhuiswilhelmina.nl

Pageturner is een avond waarbij verschillende muziekstijlen en voordrachten elkaar afwisselen in de vorm van een live jukebox. Met: Anatopia (‘electro-madness’), Showdog (akoestisch indie duo), Wotienke (singer-songwriter), Daan van Doesburg (verhalen), Lieke Marsman (verhalen/poëzie), dj Jasper P. Nachtbraker.

3 filmfestival

Eastern Neighbours

Utrecht: Louis Hartlooper Complex. Van 21 t/m 24 okt. www.enff.nl

Het programma van het Eastern Neighbours Film Festival bevat meer dan 35 Oost-Europese films, die vrijwel allemaal de afgelopen twee jaar zijn gemaakt. Het accent ligt op films uit Kroatië. De Russische film Hipsters is om 19.00 uur de openingsfilm.

4 remixen

An Evening With Star6 @ ADE

Amsterdam: Melkweg Mediaroom. Van 21 t/m 23 okt, diverse tijden. Gratis. www.melkweg.nl

Star6 is een iPhone-app om muziek te remixen, ontworpen door muzikant/producer/dj Jason Forrest. Tijdens ADE zullen in Melkweg Mediaroom verschillende producers live met deze applicatie experimenteren. Forrest trapt zelf af met twee optredens (19.30 & 22.00u) waarbij hij gebruikmaakt van Star6.

5 muziek

Slagwerk Den Haag

Haarlem: Philharmonie. Tijd: 21.00u. www.theater-haarlem.nl

In het nieuwe programma ‘Drie’ van Slagwerk Den Haag spelen drie slagwerkers samen drie trio’s en drie solo’s op drie soorten slagwerkinstrumenten: hout, metaal en vel.

6 festival

Bosch Art Film

Den Bosch: Verkadefabriek. Van 21 t/m 24 okt. www.boschartfilm.nl

Bosch Art Film (BAF) richt zich op film en video over beeldende kunsten en kunstenaars. Het festival opent om 19.30 uur met de Nederlandse première van L’Amour Fou, een portret van de couturier Yves Saint Laurent door regisseur Pierre Thoretton.

7 talkshow

GDMW-café

Rotterdam: Theater Walhalla. Tijd: 21.00u. Entree: 2,50 euro. www.theaterwalhalla.nl

Bekende Nederlandse schrijvers wisselen adviezen uit met jong talent. Met: Gerbrand Bakker, Ivo Victoria, Niña Weijers en Klaske Oenema.