Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Televisie

3 redenen om tv te kijken

1 Goudse Kaas

Keuringsdienst van Waarde

Ned. 3, 20.25-20.55u.

Goudse kaas kennen we allemaal, maar waar wordt het gemaakt? Gouda, zou je denken. In deel drie van het zuiveldossier achterhalen de medewerkers van de Keuringsdienst van Waarde het ware verhaal achter het ambacht die Gouda heet, maar er al lang niet meer woont.

2 Afkicken

28 Days

RTL 8, 20.30-22.35u.

Gwen Cummings (Sandra Bullock) lust een borreltje. Op het trouwfeestje van haar zus loopt het wat uit de hand. In een dronken bui duikt Gwen topless op de taart en steelt ze de limousine. Van de rechter moet ze naar de afkickkliniek. Bullock en haar medeacteurs, onder wie Steve Buscemi, spelen uitstekend en de verslavingsthematiek wordt niet weggestopt. (Betty Thomas, 2000, VS)

3 Survivalen

Expeditie Robinson

RTL 5, 20.30-21.35u.

Alle inspanningen van John ten spijt, maar Dennis wilde echt niet nog langer op zijn oude eiland verblijven. Goede vriend John besloot met hem mee te gaan. Nu is het wachten op de laatste die vrijwillig opstapt. Daarna kan de samensmelting plaatsvinden.