op nrcnext.nl

Online rijp fruit spotten

Kanoënd door een rivier in Oost-Duitsland zag Katharina Frosch bomen vol met vers fruit staan. Maar wie ging dat allemaal opeten? Waarschijnlijk niemand. Frosch baalde hiervan en bedacht samen met vier anderen een oplossing: mundraub.org. Met z’n vijven brachten ze de plekken in kaart waar nog bomen staan met fruit. Appels, peren, hazelnoten: vrij om te plukken. Op Mundraub moedigen ze mensen aan het fruit te plukken en op te eten voor het verrot.

Palmolie uit Indonesië

Greenpeace gaat achter een bedrijf aan dat palmolie uit Indonesië gebruikt. Na Nestlé en Burger King is het nu de beurt aan het Nieuw-Zeelandse Fonterra, een van de grootste zuivelbedrijven ter wereld. De palmolie zit onder andere in diervoeding. Op nrcnext.nl staat het filmpje van Greenpeace.