Kort nieuws voorpagina

Bij KPN wordt Eelco Blok nieuwe bestuursvoorzitter

Rotterdam, 18 okt. Eelco Blok (53) wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van KPN. Op dit moment is Blok als bestuurslid verantwoordelijk voor de buitenlandse activiteiten van KPN. Pagina 9

Opvolger voor Chinese president

TOKIO, 18 okt. Nu de Chinese vicepresident Xi Jinping (57) is benoemd tot vicevoorzitter van de Centrale Militaire Commissie lijkt hij de belangrijkste kandidaat om president Hu Jintao op te volgen. Pagina 4

Motie van Wilders; Rutte worstelt

Den Haag, 18 okt. Het kabinet-Rutte is in het defensief gedwongen nu Geert Wilders heeft aangekondigd staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner (Volksgezondheid, CDA) per motie op te roepen om haar Zweedse nationaliteit op te geven. Rutte laat zich voorals niet uit over de zaak. Pagina 3 en 7 (commentaar)

Protest van moslim-CDA’ers

Den Haag, 18 okt. Zeven CDA’ers, die moslim zijn en actief als raadslid of Statenlid, hebben in een brief aan het Tweede Kamerlid Coskun Çörüz protest aangetekend tegen zijn steun voor het regeer- en gedoogakkoord. Pagina 2

Strikte regels voor EU-begrotingen

Amsterdam, 18 okt. ECB-president Trichet vraagt de Europese Unie om strikte voorschriften voor begrotingsdiscipline in te stellen. In de EU dreigt een confrontatie over het sanctioneren van lidstaten die zich niet aan die regels houden. Pagina 9

Terreur Al-Qaeda dreigt in Europa

Parijs, 18 okt. De Saoedische inlichtingendiensten hebben hun Europese collega’s gewaarschuwd voor aanslagen van het terreurnetwerk Al-Qaeda, in Europa in het algemeen en Frankrijk in het bijzonder. Pagina 5

Prijs Van der Vlugt

Amsterdam, 18 okt. Simone van der Vlugt heeft de NS Publieksprijs gewonnen voor haar thriller Op klaarlichte dag. Pagina 8