Boy George: Gevangenis als school zonder vrij

Een samenvatting van het belangrijkste nieuws uit de wereld van hele en halve beroemdheden en uit binnen- en buitenland.

✻ De Britse zanger Boy George werkt aan een comeback, na een tijd van celstraf en drugsverslaving. Vorig jaar kreeg de zanger, die in de jaren tachtig beroemd werd met hits als Do You Really Want To Hurt Me en Karma Chameleon, een gevangenisstraf van 15 maanden. Hij had een mannelijke escort met handboeien vastgeklonken aan de muur van zijn Londense flat en de man geslagen met een ketting. Boy George was onder invloed van drugs, verdedigde zijn advocaat hem. De zanger, nu weer vrij, vertelde voor het eerst over zijn gevangeniservaring in dagblad The Guardian deze week: „Gevangenis is net als school. Je mag alleen niet weg.” Het beviel hem wel in de cel: hij kookte voor zijn celmaten en las veel. Hij is nu van de drugs, zegt hij, en brengt maandag een nieuwe singel uit. Een reggaenummer over zijn gevangeniservaring, Pentonville Blues. Ook werkt hij met producer Mark Ronson, die met onder anderen Amy Winehouse werkte, aan een plaat met de titel Somebody To Love Me, die in december uitkomt.

✻ Het organisatiebureau van het sprookjeshuwelijk van voetballer Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau van Kasbergen van afgelopen zomer in Italië, The Class Company, heeft in De Telegraaf laten weten een rechtszaak tegen het echtpaar te beginnen. Het bedrijf eist drie ton van het paar: nog niet betaalde kosten voor het huwelijk.

✻ Soms lijkt het alsof de Amerikaanse popster Lady Gaga (1986) de vergelijking met de eveneens Amerikaanse popster Madonna (1958) wil bevorderen. Trouwde Madonna in december 2000 met filmregisseur Guy Ritchie (1968) in een kasteel in Schotland, Lady Gaga is nu van plan ook in december te trouwen op een kasteel in Groot-Brittannië.

Als haar wereldtournee eind dit jaar is afgelopen, wil Lady Gaga omstreeks kerstmis in het huwelijk te treden met een man die ook een éénlettergrepige voornaam met een u heeft: Lüc Carl (1980). Carl is onder anderen dj. Op welk kasteel de trouwpartij wordt gehouden is onbekend.

✻ Meer huwelijksnieuws: de Amerikaanse popzangeres Christina Aguilera heeft officieel een scheiding aangevraagd van de man met wie ze negen jaar was getrouwd, muziekzakenman Jordan Bratman. Ze hebben samen een kind van 2 jaar.

✻ De Britse popzanger George Michael gaat naar een ontwenningskliniek. Hij ramde eerder dit jaar een winkel met zijn auto, onder invloed van drugs. Hij kwam maandag vrij na een maand cel.