Film zoals we wel kennen

In this publicity image released by Warner Bros., Josh Duhamel is shown in a scene from "Life as We Know It. (AP Photo/ Warner Bros. Pictures, Peter Iovino)
In this publicity image released by Warner Bros., Josh Duhamel is shown in a scene from "Life as We Know It. (AP Photo/ Warner Bros. Pictures, Peter Iovino)

Life as We Know It

Regie: Greg Berlanti. Met: Katherine Heigl, Josh Duhamel, Josh Lucas.In: 81 bioscopen.**

De ongeïnspireerde romantische komedie Life as We Know It begint met een mislukte date tussen de uiterst georganiseerde cateringmanager Holly (Katherine Heigl) en de chaotische regieassistent Eric (Josh Duhamel). Als blijkt dat hij een paar uur later al een afspraak met een andere vrouw heeft gemaakt, besluit Holly dat deze onverbeterlijke vrouwenversierder geen etentje waard is. Maar omdat ze allebei vrienden zijn van het echtpaar Novack zien ze elkaar af en toe, waarbij ze elkaar zoveel mogelijk mijden of beledigen. Als het echtpaar bij een ongeluk omkomt, staan ze in hun testament genoemd als pleegouders van hun eenjarige baby Sophie. Waarbij als strikte voorwaarde geldt dat ze beiden in het immense huis van de Novacks trekken.

Wat er vervolgens gebeurt, valt eenvoudig te voorspellen. We kunnen het lijstje afvinken: Holly en Eric moeten poepluiers verschonen. Vinkje. Holly en Eric worden door Sophie ondergespuwd. Vinkje. Holly en Eric ruziën de hele tijd, maar dit is eigenlijk de liefde die zijn staart roert, al zien zij dat niet, maar wij wel. Vinkje. Holly en Eric gaan elkaar leuk vinden. Vinkje. Holly en Eric belanden in één bed. Vinkje. Holly en Eric dreigen elkaar door omstandigheden mis te lopen. Vinkje. Het komt uiteindelijk toch nog net goed. Vinkje.

André waardenburg