Film van de dag

As Good As It Gets Year: 1997 Director: James L.Brooks Jack Nicholson
As Good As It Gets Year: 1997 Director: James L.Brooks Jack Nicholson PHOTOS12

As Good as It Gets. Racist, homohater, seksist, hypochonder: het zijn de voornaamste karaktereigenschappen van Melvin Udall, de iedereen beledigende hoofdpersoon van deze film. En hij heeft ook nog een handvol dwangneuroses. Udall (Jack Nicholson) krijgt te maken met een homoseksuele kunstschilder en een alleenstaande moeder die werkt in een diner. Zij: „Toen ik je voor het eerst zag, toen je voor het eerst langskwam om te ontbijten, vond ik je wel knap. Totdat je je mond opentrok.” Hun lot wordt verbonden door het keffertje Verdell dat ieders hart doet smelten. (James L. Brooks, 1997, VS), RTL8, 20.30-23.10u.André Waardenburg