Amy Winehouse treedt weer op

Een samenvatting van het belangrijkste nieuws uit de wereld van beroemdheden in binnen- en buitenland.

WFA02T:PRINSES MAXIMA:ROTTERDAM;04OCT2010-Prinses Maxima en Caro Emerald bij de Edison uitreiking in Rotterdam. *pool*WFA/p/str.Ppe
WFA02T:PRINSES MAXIMA:ROTTERDAM;04OCT2010-Prinses Maxima en Caro Emerald bij de Edison uitreiking in Rotterdam. *pool*WFA/p/str.Ppe WFA PPE

✻ Een kaart met vingerafdrukken van John Lennon is in beslag genomen door de FBI in een veilinghuis in New York, afgelopen woensdag, dertig jaar na de dood van de ex-Beatle. De gesigneerde kaart met vingerafdrukken uit 1976, nodig om een verblijfsvergunning in de Verenigde Staten te krijgen, zou geveild worden met verschillende andere voorwerpen van beroemdheden -- zoals de handgeschreven songtekst van Maxwell’s Silver Hammer door Paul McCartney en een demo-cd van Lady Gaga. Lennon zou morgen, zaterdag, zijn 70ste verjaardag hebben gevierd. Zijn weduwe Yoko Ono organiseert morgen in IJsland een verjaardagsconcert voor Lennon.

✻ Prinses Máxima stal afgelopen zondag de show bij de uitreiking van de Edison popprijzen in Rotterdam, door te verschijnen in een zwart lederen outfit. Ze was er voor het vijftigste jubileum van de popprijs. Onder anderen Caro Emerald, Tim Knol, Guus Meeuwis en Herman Finkers kregen een prijs. Er was kritiek maar ook lof voor de als gewaagd omschreven kleding van de prinses. Etiquette-specialiste Beatrijs Ritsema liet in het Algemeen Dagblad weten dat ze de lederen kleding en hoge laarzen van de prinses niet ‘ordinair’ vond; ze prees juist de ‘onvoorspelbaarheid’ van de kledingkeuze van de kroonprinses.

✻ De Britse zangeres Amy Winehouse heeft dinsdagavond voor het eerst in jaren weer een compleet optreden gegeven. Ze trad onaangekondigd op tijdens een avond met benefietoptredens in het Londense café The Hawley Arms. Ze heeft aangekondigd ook een modelijn te willen beginnen. Sinds haar succesvolle plaat Back to black uit 2006 kampt ze met drugsverslavingsproblemen, en trad amper meer op. Ze heeft aangekondigd volgend jaar met een nieuw album te komen.

✻ David Beckham en de (betaalde) liefde, het blijft de gemoederen bezig houden. Vorige week warmde het Amerikaanse blad In Touch een drie jaar oud verhaal op: de prostituee Irma Nici, kostprijs 10.000 dollar per nacht, beweerde seks te hebben gehad met de voetbalvedette. Beckham diende prompt een klacht in tegen het blad. Nu voelt Nici zich in haar beroepseer aangetast. Ze dient een tegenklacht in, tenminste als we de in deze materie doorgaans betrouwbare tabloid Daily Mirror mogen geloven. Nici, van origine een Servische, liet het blad weten nog een belangrijke troef achter de hand te hebben: het zou een triootje zijn geweest, en Davids wettige echtgenote, Victoria Beckham , was er niet bij.

✻ Advocaat Bram Moszkowicz heeft zijn ruzie met het nieuwsprogramma Nieuwsuur bijgelegd. Hij wilde maandag niet met reporters van dat programma spreken over het proces tegen Geert Wilders, omdat de redactie eerder zijn vriendin Eva Jinek een baan weigerde omdat die een relatie met hem had. Moszkowicz noemde de redactie seksistisch. Maar na een gesprek met de hoofdredactie van het programma, verscheen de advocaat deze week toch in Nieuwsuur.