Zestienjarige bekent moord

De zestienjarige Jaap van der H., die wordt verdacht van moord op de veertienjarige Dirk Post, heeft toegegeven dat hij Post heeft gedood. Het Openbaar Ministerie heeft één jaar jeugddetentie en ‘jeugd-tbs’ geëist tegen Van der H. Post werd in 2009 dood gevonden in het Urkerbos. Hij is met messteken om het leven gebracht. Van der H. ontkende aanvankelijk iets met de dood van Post te maken te hebben, zijn bekentenis deed hij tijdens de rechtszitting gisteren in Lelystad. Van der H. was 15 toen Post werd vermoord. De officier acht moord bewezen. Over het motief van de verdachte kan geen eensluidende conclusie worden getrokken, meldt het OM. De straf is de zwaarst denkbare straf voor een 15-jarige, zegt Ido Weijers, bijzonder hoogleraar jeugdrechtspleging. Op 19 oktober doet de rechter uitspraak. (NRC)