Wachten tot de stakers zijn uitgestaakt

Marseille, 6 okt. Ongeveer 40 olietankers en andere schepen liggen al dagen stil bij de haven van Marseille. Twee olieplatformen worden daar sinds 27 september geblokkeerd door actievoerders. De Franse vakbond CGT protesteert hiermee tegen plannen van het havenbedrijf van Marseille om de haven te hervormen. Er moet een nieuwe olieterminal komen, waardoor veel werknemers vrezen dat ze hun baan zullen verliezen. Door de staking dreigt er een benzinetekort op Corsica. Foto AFP Tankers and other vessels are waiting off shore on October 5, 2010 near Marseille's port in Martigues, where two oil terminals are blocked by strike action for the ninth straight day. The stoppage was launched on September 27 by the CGT trade union to protest plans to set up a subsidiary to manage the Fos-sur-Mer and Lavera terminals, part of a port reform scheme. AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Marseille, 6 okt. Ongeveer 40 olietankers en andere schepen liggen al dagen stil bij de haven van Marseille. Twee olieplatformen worden daar sinds 27 september geblokkeerd door actievoerders. De Franse vakbond CGT protesteert hiermee tegen plannen van het havenbedrijf van Marseille om de haven te hervormen. Er moet een nieuwe olieterminal komen, waardoor veel werknemers vrezen dat ze hun baan zullen verliezen. Door de staking dreigt er een benzinetekort op Corsica. Foto AFP Tankers and other vessels are waiting off shore on October 5, 2010 near Marseille's port in Martigues, where two oil terminals are blocked by strike action for the ninth straight day. The stoppage was launched on September 27 by the CGT trade union to protest plans to set up a subsidiary to manage the Fos-sur-Mer and Lavera terminals, part of a port reform scheme. AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT AFP