Opinie

Skimmers

Mijn bankpas doet het niet meer. De baliemedewerker vertelt me dat deze preventief geblokkeerd is, omdat ik heb gepind bij een automaat waar op dezelfde dag „geskimd” is. Terwijl hij me helpt, moppert hij flink over al die „Oostbloktypes” die voor dit soort criminaliteit verantwoordelijk zijn. Ik reageer niet, maar uiteindelijk zegt hij: „Zo, dat

Mijn bankpas doet het niet meer. De baliemedewerker vertelt me dat deze preventief geblokkeerd is, omdat ik heb gepind bij een automaat waar op dezelfde dag „geskimd” is. Terwijl hij me helpt, moppert hij flink over al die „Oostbloktypes” die voor dit soort criminaliteit verantwoordelijk zijn.

Ik reageer niet, maar uiteindelijk zegt hij: „Zo, dat is geregeld, tot ziens mevrouw eh…” en kijkt op mijn pas. „… Warnas.” Hij verschiet van kleur. „Waar eh.. komt die naam vandaan?” vraagt hij. Hoewel dat zo’n tien generaties geleden is, beperk ik me tot een glimlachend „Uit Polen”.

Birgit Warnas-de Smit