Rutte, bezuinig niet op de kinderopvang

opinext@nrc.nl

Ik hoor het Mark Rutte nog zeggen tijdens de campagne: „Ook die bijstandsmoeder moet werken.” Maar heeft hij een idee wie er voor haar kinderen gaat zorgen als zij de deur uit moet voor die baan? En wat fijn dat Rutte nu het plan heeft om onze ouderen beter te gaan verzorgen! Maar heeft hij enig idee hoe de 12.000 mensen die hij daar voor aan het werk wil helpen hun kinderen opvangen?

De kinderopvang helpt kinderen met taalachterstanden, zij signaleert ontwikkelingsachterstanden en levert een grote bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen in de meest brede en positieve zin. Goede kinderopvang is een randvoorwaarde voor een gezonde economie. Niet alleen voor die ouders die het kunnen betalen maar voor iedereen als we alle handen nodig hebben. Ik hoop dat Rutte nog eens goed wil kijken naar de geplande bezuinigingen op de kinderopvang.

Janneke van den Bos

Delft