Overige films

Indiana Jones and the Last Crusade (Steven Spielberg, 1989, VS). Derde en laatste avontuur met Harrison Ford als titelheld. Even rap als megalomaan verhaal doet hem zoeken naar de heilige graal en en passant ontdekken dat hij het evenbeeld is van zijn vader (een hoogst amusante Sean Connery). SBS6, 20.30-23.05u.

Hard Candy (David Slade, 2005, VS). Voordat Ellen Page een Oscarnominatie in de wacht sleepte als de supercoole zwangere tiener in Juno, speelde ze al een opmerkelijke hoofdrol in dit potentiële cultfenomeen. Ook hier is Page een vroegwijs en eigengereid meisje, dat gruwelijk wraak neemt op een pedofiel die ze heeft opgespoord op internet. De film speelt zich af op één locatie (het appartement van de pedofiel) en zou zonder problemen naar het toneel te verplaatsen zijn. De vraag is wel of de film niet even ranzig is als de bedoelingen van de man in kwestie. Canvas, 21.15-23.00u.

About a Boy (Chris & Paul Weitz, 2002, Engeland/VS/Fra/Dui). Derde verfilming – na Fever Pitch en High Fidelity – van een boek over oudere jongens van Nick Hornby. Hugh Grant als aandoenlijke, verstokte versierder. Diens hardnekkige vrijblijvendheid wordt ontregeld door een 12-jarig jochie. Zoete mainstream. RTL5, 22.20-0.20u.