Met glanzende manen

Black Beauty Tekst: Anna Sewell, illustraties: Francis Phillipps
Black Beauty Tekst: Anna Sewell, illustraties: Francis Phillipps

Black Beauty

Tekst: Anna Sewell, illustraties: Francis Phillipps. Uitg. De Eekhoorn (1ste druk 1877)

Edward Gal: „Het is natuurlijk vrij voor de hand liggend, maar Black Beauty vond ik erg mooi toen ik een jaar of acht was. Ik herinner me vooral de illustratie van een mooi, groen heuvellandschap, met grote gele bloemen en dan een zwart paard, met lange, glanzende zwarte manen, dat op de heuvel stond.

„Ik reed nog geen paard – ik begon pas op mijn veertiende – maar paarden spraken mij al erg aan. Het was waarschijnlijk een van de aanwijzingen die mijn huidige liefde voor paarden bevestigen.”

Edward Gal is dressuurruiter en won afgelopen weekend zijn derde wereldtitel bij de Wereldruiterspelen in Kentucky.