Goedaardige naïeveling

Droomles voor Zevenslapers Tekst en Illustraties: Janosch
Droomles voor Zevenslapers Tekst en Illustraties: Janosch

Droomles voor Zevenslapers

Tekst en illustraties: JanoschUitg. Casterman (1977)

Daniel Ropers: „De illustraties in Droomles voor Zevenslapers vond ik als kind geweldig. Ik heb het onlangs, omdat ik het kwijt was, weer tweedehands gekocht. Eerst even het verhaal kort samengevat: Popov (man) en Piezel (zevenslaper, een soort kat) wonen samen. Piezel slaapt de hele tijd. Ze gaan wandelen. Een vogel grijpt Piezel, de vogel wordt door een grotere vogel gegrepen, die wordt door een piloot in een klein vliegtuigje in een net gevangen, terwijl het vliegtuig door een jager wordt beschoten en neerstort. En de slapende Piezel heeft niks door en hangt onderaan deze ‘voedselketen’ terwijl ze in een meertje storten, waar hij (nog steeds dromend) door zijn vriend Popov wordt gered. Fascinerend vond ik het. Dat er altijd iemand is die nog machtiger en sterker is, maar dat het voor de goedaardige ‘naïeveling’ allemaal goed afloopt, dankzij een goede en trouwe vriend.”

Daniel Ropers is algemeen directeur van bol.com.