Film van de dag

Ellen Page is ongewenst zwanger in Juno. Rechts Olivia Thirlby. scene uit de film Juno (2007) FOTO: IFFR
Ellen Page is ongewenst zwanger in Juno. Rechts Olivia Thirlby. scene uit de film Juno (2007) FOTO: IFFR

Juno. Ellen Page speelt aanstekelijk laconiek de 16-jarige Juno, die ongewenst zwanger raakt. Een abortus vindt ze niks en ze besluit daarom haar kind af te staan aan pleegouders, een rijk stel van wie de vrouw dolgraag een baby wil, maar de man minder volwassen blijkt dan Juno. Het Oscar winnende script van debuterend scenarist Diablo Cody is geestig en zit vol slang, maar onder de sprankelende oppervlakte zit stille wanhoop die naar boven komt in een ontroerende scène: een gesprek tussen Juno en haar vader over liefde en de bestendigheid van relaties. (Jason Reitman, 2007, VS), RTL5, 20.30-22.20u.

André Waardenburg