Farmacieconcern MSD investeert in Oss

Het farmacieconcern MSD investeert 30 miljoen dollar om de productiecapaciteit voor biotechnologische grondstoffen op de locatie in Oss uit te breiden.

Dat heeft MSD vanmorgen bekendgemaakt. In juli besloot het Amerikaanse farmacieconcern Merck, de eigenaar van MSD, om de onderzoeksafdeling die zich in Oss bezighoudt met anticonceptie en vruchtbaarheidsbehandelingen (Organon) te verplaatsen naar de VS. Hierdoor zou bijna de helft van de 4.500 banen verdwijnen. Een definitief besluit hierover is uitgesteld tot eind van dit jaar en in de tussentijd zoeken de betrokkenen naar alternatieven.

In juli maakte MSD ook bekend dat Oss een belangrijke productielocatie voor farmaceutische en biotechnologische producten zou blijven. Door de nieuwe investering wordt de productiecapaciteit vergroot. De locatie wordt versterkt met hoogwaardige filtreersystemen en apparatuur voor chromatografie om therapeutische eiwitten te zuiveren.

„Door deze capaciteitsuitbreiding krijgen we meer mogelijkheden om biotechnologische geneesmiddelen te produceren”, zegt Trinette Stolle van Biotech Operations bij MSD in Oss. De huidige capaciteit is toereikend voor productie van materiaal voor klinische studies, maar niet voor commerciële toepassing. De investering moet eind 2011 afgerond zijn. Het project heeft geen direct effect op het aantal arbeidsplaatsen bij MSD in Oss.