Einde aan stille verlengingen

Er komt een einde aan het stilzwijgend verlengen van abonnementen en contracten, bijvoorbeeld van tijdschriften of sportscholen. De Eerste Kamer is gisteren akkoord gegaan met een wetsvoorstel van Tweede Kamerlid Martijn van Dam (PvdA). Met de wet worden consumenten beter beschermd, stelt Van Dam. „Zonder dat je het door had, zat je ineens weer een jaar aan een abonnement vast of moest je weer een jaar voor de sportschool betalen omdat je net te laat was met opzeggen”, aldus het Van Dam. Ook wordt opzeggen voortaan net zo makkelijk als het afsluiten van een abonnement of contract. Terwijl je voor een nieuw abonnement alleen maar hoeft te bellen, is voor het opzeggen vaak een aangetekende brief nodig. „Met deze wet is dat allemaal verleden tijd”, zegt Van Dam. (ANP)