5 redenen om tv te kijken

Ellen Page als de zwangere Juno scene uit de film Juno (2007) FOTO: IFFR
Ellen Page als de zwangere Juno scene uit de film Juno (2007) FOTO: IFFR

1 Film

Juno

RTL 5, 20.30 - 22.20u.

Ellen Page speelt de 16-jarige Juno, die ongewenst zwanger raakt. Een abortus vindt ze niks, en ze besluit daarom haar kind af te staan aan pleegouders, liefst wel een hip stel met een goede muzieksmaak (The Stooges, The Moldy Peaches). Page werd door deze film een van de meest gevraagde actrices van Hollywood. Naar het script van de debuterende scenarioschrijver Diabolo Cody. (Jason Reitman, 2007)

2 Ouders in de maling

My parents are gonna love you

Net 5, 20.30 - 21.30u.

Nieuw candidcameraprogramma van Net 5 waarin ouders een bekende, zichzelf misdragende Nederlander krijgen voorgeschoteld als nieuwe schoonzoon of -dochter. Onder de BN’ers Patty Brard die zichzelf – alleen drie keer hysterischer – speelt en Henkjan Smits die zijn ‘nieuwe vriendin’ cosmetisch wil verbouwen.

3 Film

Indiana Jones and the last crusade

SBS 6, 20.30 - 23.05u.

Derde avontuur met Harrison Ford als titelheld. Even rap als megalomaan verhaal doet hem zoeken naar de heilige graal en en passant ontdekken dat hij het evenbeeld is van zijn vader (een hoogst amusante Sean Connery).

4 Humor in Seoul

Toren C-Korea

Ned. 3, 21.20 - 21.50u.

Met een nominatie op zak voor de Seoul Drama Award voor beste actrice 2010, vertrokken Margôt Ros en Maike Meijer onlangs naar Korea. Verrassend genoeg sleepten ze de ‘Aziatische Emmy’ ook daadwerkelijk in de wacht. Met hen reisden een aantal personages uit Toren C mee.

5 David Attenborough

How many people can live on planet earth?

Ned. 2, 23.40 - 0036u.

BBC-documentaire waarin de beroemde natuurcineast David Attenborough zich afvraagt of we evolueren naar een bevolkingscrisis. In 1950 woonden er 2,5 miljard mensen op aarde, nu bijna 7 miljard. Recente studies tonen aan dat we over 40 jaar met 9 miljard zijn. Welke gevolgen heeft dat voor mens en omgeving?