Zonniger

De temperatuur blijft nog een aantal dagen hoog voor de tijd van het jaar. In het weekend volgt afkoeling, maar juist dan is het wel zonnig. Een zwak front dat over de Noordzee en het westen van het land zwabbert veroorzaakt morgen veel bewolking. Voornamelijk in het westen en noorden kan wat regen vallen. Limburg maakt de beste kans op een opklaring. De temperatuur loopt uiteen van een graad of 17 in het westen tot rond de 20 graden langs de oostgrens.

Donderdag lost het front langzaam op en in de loop van de dag belandt de wind in de oosthoek, een ontwikkeling die alles te maken heeft met een krachtig hogedrukgebied dat zich vormt boven Noorwegen. In de winter zou een vorstinval niet uitblijven. Daar is het nu nog te vroeg voor. Wel verandert het weer aanzienlijk.

Vrijdag schijnt de zon volop bij een tot matig toenemende oostenwind. De lucht is dan van oorsprong nog vrij warm. Het wordt nog een keer 20 graden.

Zaterdag is de lucht strak blauw. Er is geen wolkje aan de lucht. De oostenwind wakkert nog wat verder aan en wordt buitengaats vrij krachtig. Met een graad of 17 koelt het af.

Zondag zet de afkoeling door en wordt de temperatuur niet hoger dan 14 of 15 graden. Toch is het ook dan volkomen zonnig. Op een beschutte plaats kan in het weekend dus volop worden genoten van de felle zon.