Land van de postzegeltuintjes ook meest bebouwd

Kijk naar de typisch Nederlandse ‘postzegeltuintjes’ – vóór en achter – en besef: dit land is internationaal bekend om zijn efficiënte manier van omgaan met beperkte ruimte. Uit een gisteren gepubliceerd rapport van Eurostat, het statistisch bureau van de EU, blijkt nu ook dat Nederland de meeste bebouwing telt van de Europese Unie: 13 procent van de grond wordt gebruikt voor woningen, bedrijfsterreinen, wegen, spoorlijnen en andere vormen van bebouwing. Op de tweede plaats komt België met 10 procent. Het is de eerste keer dat dergelijke cijfers worden gepubliceerd. Volgens Eurostat bestaat 38 procent van Nederland uit grasland, 24 procent uit akkerland en 12 procent uit bos. Ter vergelijking: Europa bestaat voor bijna 40 procent uit bos. Finland (68 procent) en Zweden (66 procent) zijn koplopers. (NRC)