Kuijt biedt supporters Liverpool excuses aan

Dirk Kuijt heeft gisteren zijn excuses aangeboden voor de 1-2 nederlaag van Liverpool op eigen veld tegen Blackpool een dag eerder. „Het was voor mij de zwaarste nederlaag ooit, sinds ik voor Liverpool voetbal”, verklaarde de spits op de website van de Engelse voetbalclub.

Liverpool kent een beroerde seizoensstart. De ploeg staat na zeven duels op de achttiende plaats. Daarnaast hebben ‘The Reds’ financiële problemen. Liverpool heeft een schuld van ruim 273 miljoen euro. Naast manager Roy Hodgson wijzen de fans van de club daarom met een beschuldigende vinger naar de Amerikaanse eigenaren.

Kuijt verzekerde de fans dat het op het veld in ieder geval snel beter zal gaan. „We gaan snel wedstrijden winnen. Het is jammer dat we door de komende interlands de zeperd tegen Blackpool niet direct van ons af kunnen spelen.”

In navolging van Kuijt reageerde ook Hodgson op het verlies tegen Blackpool. „Een slechte dag voor Liverpool met een zeer slecht resultaat”, aldus de manager. Liverpool zakte door de nederlaag onder de degradatiestreep. Het is de slechtste seizoensstart voor de club in een halve eeuw tijd.

Hodgson, die deze zomer overkwam van Fulham, weet zeker dat Liverpool daar na 38 duels niet zal staan. „Ik denk niet dat ik na 35 jaar ineens mijn capaciteiten als manager verloren ben”, zegt de ervaren trainer. „Ik ben ervan overtuigd dat wij deze situatie te boven komen. Ik had ook graag gezien dat het anders was. Zes punten uit zeven duels is ook voor mij onacceptabel.”

Volgens de supporters is het wanbeleid van eigenaren Tom Hicks en George Gillet mede debet aan de beroerde staat van de club. „Uiteraard staan ze niet op het veld. Maar ze hebben de afgelopen jaren te veel geld van de club verspeeld”, zegt een woordvoerder van de supportersvereniging. „Het geld dat nu binnen komt, wordt alleen maar gebruikt om de schuld te saneren die de eigenaren zelf hebben veroorzaakt. Dat is onacceptabel.” (ANP)