Duitsers gedood in Pakistan

Bij een aanval met een Amerikaans onbemand vliegtuigje in Pakistan zijn gisteren vijf tot acht vermeende Al-Qaeda-strijders gedood. Ten minste drie van hen hadden de Duitse nationaliteit, melden Pakistaanse inlichtingendiensten. De aanval vond plaats in de regio Noord-Waziristan, bij de grens met Afghanistan. De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft vorige maand 21 aanvallen met onbemande vliegtuigjes in het Pakistaanse tribale grensgebied uitgevoerd. In Washington groeit de frustratie over het gebrek aan Pakistaans optreden tegen de militanten in Noord-Waziristan. Pakistaanse inlichtingendiensten zeggen over te weinig informatie te beschikken. Deze regio is niet alleen het thuis van de Beweging van Pakistaanse Talibaan. Ook het Haqqani-netwerk, een extreem gewelddadige groepering die zich richt op Afghanistan, nauw verbonden aan Al-Qaeda,\ zit daar. (AP)