Opinie

Bladblazers

Oktobermaand: herfstmaand. Blaadjes vallen in groten getale van de bomen. Folders van de doe-het-zelfzaken vallen ook met bakken in de bus, en schreeuwen om activiteit in de tuin. Bladblazers, bladbakken, plastic oogbeschermers, te veel om op te noemen. In onze buurt gaat men direct in op de aanbiedingen. De oude eik kan zijn blad nog

Oktobermaand: herfstmaand. Blaadjes vallen in groten getale van de bomen. Folders van de doe-het-zelfzaken vallen ook met bakken in de bus, en schreeuwen om activiteit in de tuin. Bladblazers, bladbakken, plastic oogbeschermers, te veel om op te noemen.

In onze buurt gaat men direct in op de aanbiedingen. De oude eik kan zijn blad nog niet laten vallen of de oorbeschermers gaan op, bladblazers met benzinetank op de rug, en blazen maar.

Ik krijg heimwee naar het zachte geruis van het blad, de geur van het geharkte gras… en de hark!

Xandra Hoogeveen-de Haes