5 redenen om tv te kijken

1 Circusdieren

Vroege Vogels

Ned. 2, 19.25 - 19.55u.

Vandaag is het Vergeten Dierendag. Daarom richt Vroege Vogels de spot op dieren die dagelijks voor het voetlicht treden, maar waarvan weinigen weten hoe het met ze gesteld is: de circusdieren. Vroege Vogels is tegen het gebruik van wilde dieren in het circus en laat zien waarom in de aflevering Wilde dieren de tent uit.

2 Tina Fey

30 Rock

Comedy Central, 21.15 - 21.40u.

Het vierde seizoen van 30 Rock dat vanavond begint op Comedy Central kreeg vorig jaar in Amerika minder goede kritieken dan voorgaande seizoenen. Desondank werd de comedyserie over Liz Lemon, de producer van sketch show The Girlie Show, met Tina Fey en Alec Baldwin in 2009 overladen met televisieprijzen.

3 Magie

Eastwick

Net 5, 21.25 - 22.25u.

De nieuwe Net 5-serie Eastwick is gebaseerd op het boek The Witches of Eastwick van John Updike uit 1984. De levens van drie vrouwen, kunstenares Roxie Torcoletti (Rebecca Romijn), verpleegster Kat Gardner (Jaime Ray Newman) en journaliste Joanna Frankel (Lindsay Price), raken onlosmakelijk met elkaar verbonden als ze tegelijk een wens doen bij de lokale fontein. In Amerika werd de serie na een seizoen al gestopt.

4 Gewone Gezinnen

Modern family

RTL 5, 21.30 - 22.30u.

Modern family portretteert drie moderne gezinnen met kinderen in de dagelijkse strijd om het bestaan. RTL 5 begint vanavond met de pilotaflevering van de serie die in augustus een Emmy voor beste comedy won. Modern family is in documentairestijl gefilmd, wat betekent dat de hoofdpersonen vaak in de camera vertellen over hun leven.

5 Film

House of sand and fog

BBC 1, 00.05 - 02.05u.

Zij is een alcoholist die haar post niet openmaakt. Hij een uit Iran gevluchte straatveger. Wie verdient de sympathie van de kijker? De film House of Sand and Fog is zo opgezet dat die vraag niet te beantwoorden is. (Vadim Perelman, 2003)