Baby's maakten carrière

De baby’s die in 1970 in de geboorteadvertenties van de krant stonden, zijn nu te vinden via Linked-in, Facebook, Twitter. De baby’s van toen zijn mannen van veertig nu, met bloeiende internationale carrières. De een is ‘country manager’ van Nikon Netherlands, de ander ‘management consultant’ bij het Britse bedrijf PA Consulting Group.

De eerste werd door zijn ouders Berend van Iterson genoemd, de tweede Henri David von Franquemont en hun geboorte werd wereldkundig gemaakt met een kleine advertentie in de krant.

Henri David von Franquemont zou liegen als hij zei dat hij de krant las, hij neemt hooguit de digitale versie door. Zijn vader werkte voor de Navo en voor Eurocontrol, het gezin pendelde met hem de wereld over. Zijn ouders wonen al jaren in Brussel. Zelf woonde Henri in Amerika, Frankrijk, nu vijftien jaar in Londen. Hij heeft nog nooit zo lang ergens gewoond.

Advertenties zetten was nooit aan de orde. Hij is niet getrouwd en heeft geen kinderen. En dat begint, nu hij veertig is, een kwestie te worden. „Hoe ouder je wordt, hoe meer je het risico loopt de aansluiting met leeftijdgenoten te missen.”

Of de andere baby uit de krant van 1 oktober 1970 soms Carel van Vredenburch heet, vraagt David von Franquemont. Zijn beste vriend. Hun ouders waren al voor hun geboorte bevriend. „Ik zit hem al jaren te pesten. Dat hij weliswaar een dag eerder is geboren dan ik, maar dat hij toch onder mij stond in de advertentierubriek van de krant.” Geen Van Vredenburch onder hem, dat moet een pagina in een andere krant zijn geweest. Onder hem staat Berend van Iterson. Hij werkte eerder bij Heineken, l’Oreal. Woonde in Frankrijk, Amerika en op de Filippijnen.

Van Iterson zette de traditie van zijn ouders voort. Zijn huwelijk en de geboorte van zijn twee dochters (Puk in 2004 en Floortje in 2005) haalden deze krant.