Kort nieuws Sport

PSV wint, AZ verliest kansloos in Europa League

Charkov, 1 okt. De voetballers van PSV hebben gisteren hun eerste overwinning in de poulefase van de Europa League behaald. In de Oekraïne werd Metalist Charkov met 2-0 verslagen. Na 25 minuten speelde Metalist al met tien man. Ola Toivonen kreeg in het strafschopgebied een duw van Cristian Villagra, die daarvoor rood ontving. Balazs Dzsudzsak benutte de strafschop. Een paar minuten later scorde Marcus Berg met een subtiel stiftje. PSV gaat nu met Sampdoria aan de leiding in groep I. AZ kon voor de achtste achtereenvolgende Europese uitwedstrijd geen overwinning behalen. In Wit-Rusland was Bate Borisov met 4-1 te sterk. AZ staat nu gedeeld tweede in poule E. (ANP)

Beroep Pechstein weer afgewezen

Lausanne, 1 okt. Het Hoge Gerechtshof in Zwitserland heeft vandaag het beroep van de Duitse schaatsster Claudia Pechstein tegen haar schorsing afgewezen. De vijfvoudig olympisch kampioene kreeg in 2009 een schorsing van twee jaar opgelegd door de internationale schaatsbond ISU vanwege abnormale bloedwaarden. De straf loopt tot februari 2011. Haar advocaten willen de zaak nu voorleggen aan het Europese hof voor de rechten van de mens in Straatsburg. (ANP)

Renner Matthews wint titel beloften

Geelong, 1 okt. De AustraliërMichael Matthews is vandaag in Geelong wereldkampioen wielrennen bij de beloften geworden. Voor het thuispubliek won de renner na 159 kilometer de sprint van een grote groep. De Duitser John Degenkolb pakte het zilver, het brons was voor Taylor Phinney (VS) en de Canadees Guillaume Boivin. De 20-jarige Matthews rijdt volgend jaar voor de Nederlandse Raboploeg. (ANP)

NK indoor onzeker door herstelwerk

Arnhem, 1 okt. Het is onzeker of de Atletiekunie in 2011 de NK indoor in Omnisport Apeldoorn laat doorgaan. De gemeente heeft aangegeven dat het herstel van de baan pas na de wereldkampioenschappen baanwielrennen in maart 2011 zal uitvoeren. Daardoor zijn er in februari bij de NK slechts vier in plaats van zes loopbanen bruikbaar. De bond gaat zich beraden op de situatie. (ANP)