vandaag

In het nieuws:

In Groningen begint de rechtszaak tegen een student (20) die ervan wordt verdacht tijdens een ontgroening begin april een medestudent in brand te hebben gestoken.

In Rotterdam wordt het Kraakmuseum geopend. Het is gehuisvest in een kraakpand aan de Witte de Withstraat. De opening vindt plaats, een dag voordat het kraakverbod in werking treedt. Het kraakverbod wordt op 1 oktober om middernacht in het Kraakmuseum feestelijk ingeluid.

De Ig Nobelprijs, een parodie op Nobelprijs, wordt vandaag in het Engelse Cambridge uitgereikt. Dat gebeurt jaarlijks een week voor de bekendmaking van de echte Nobelprijs. De prijs werd in 1991 in het leven geroepen. Winnaars in 2006 waren de Nederlanders Bart Knols en Ruurd de Jong. Zij toonden aan dat de vrouwelijke malariamug even sterk reageert op de lucht van zweetvoeten als die van Limburgse kaas.