Staking in Barça, Brussel, Den Haag

Barcelona. 'Algemene staking', staat er op deze sticker, geplakt op een advertentie van voetbalclub FC Barcelona (het gezicht is van coach Pep Guardiola). Het Spaanse protest richt zich onder meer tegen het snijden in de ambtenarensalarissen en het verhogen van de pensioenleeftijd. In Athene, Brussel en Den Haag werd gisteren gedemonstreerd tegen bezuinigingen in respectievelijk Griekenland, België en Nederland. Foto Reuters A sticker advertising the general strike is pasted over a poster showing the face of the Spanish First Division soccer club Barcelona's coach Pep Guardiola along a commercial street, during a general strike in central Barcelona, September 29, 2010. Spanish labour groups, including the two largest unions CCOO and UGT, have called the first general strike in eight years to protest against spending cuts the government says are needed to allay concerns the country could slide into a debt crisis that would threaten the unified euro currency. REUTERS/Gustau Nacarino (SPAIN - Tags: CIVIL UNREST POLITICS SOCIETY SPORT SOCCER) REUTERS