PSV'er Reis weer bij de selectie

PSV is gisteren vertrokken naar Oekraïne. Na het gelijkspel twee weken geleden tegen Sampdoria, speelt de club uit Eindhoven vanavond in groep I van de Europa League de tweede wedstrijd tegen FC Metalist Charkov. De opvallendste van de spelers die zijn meegereisd is de achttienjarige Benjamin van Leer. De jonge doelman is voor de eerste keer opgenomen in de selectie van PSV. Van Leer is derde doelman na Andreas Isaksson en Cassio Ramos, omdat Jeroen Zoet door een knieblessure enkele weken uit de roulatie is. Maandagavond verdedigde Van Leer nog het doel van Jong PSV in de uitwedstrijd tegen Jong AZ (4-3 overwinning).

De Braziliaanse aanvaller Jonathan Reis maakt eveneens deel uit van de groep van 21 spelers die naar Oekraïne zijn afgereisd voor de Europese bekerwedstrijd. Het Braziliaanse talent werd eerder deze maand, tien uur voor de wedstrijd tegen Roda JC, aangehouden wegens het rijden onder invloed. Reis kwam er bij PSV met een boete vanaf, sportieve consequenties had zijn fout volgens de clubleiding niet. Wel werd de Braziliaan bij de wedstrijden tegen Roda JC, Sparta en FC Groningen buiten de selectie gelaten.

Stanislav Manolev is niet mee naar Charkov. De verdediger ondervindt te veel hinder van de liesblessure die hem ook afgelopen week tegen FC Groningen en Sparta ook aan de kant hield.

Metalist Charkov-PSV19.00 uur