Kort nieuws Economie

AIG verkoopt twee van zijn Japanse verzekeringstakken

Tokio, 30 sept. De Amerikaanse verzekeringsmaatschappij AIG verkoopt twee Japanse levensverzekeringstakken voor 4,8 miljard dollar (3,5 miljard euro) aan het Amerikaanse Prudential Financial. De verkoop wordt naar verwachting begin volgend jaar afgerond, zo heeft AIG vandaag bekendgemaakt. AIG heeft het geld hard nodig nadat het concern tijdens de kredietcrisis in de problemen kwam. AIG moet de Amerikaanse belastingbetaler nog 90 miljard dollar terugbetalen. In totaal ontving het concern ruim 180 miljard aan staatssteun. Prudential heeft al diverse activiteiten in Japan. (ANP/AFP)

Lagere bonussen voor bestuurders

Zeist, 30 sept. Nederlandse bestuurders vormen een uitzondering als het gaat om hun bonussen. Zij kregen in het afgelopen jaar minder uitgekeerd als gevolg van de recessie, terwijl de meeste bestuurders elders in Europa juist meer kregen. Dat blijkt uit een onderzoek van organisatieadviesbureau Hay Group. Hay concludeert op basis van gegevens van 257 Europese ondernemingen dat de bonussen van Nederlandse bestuurders 7 procent daalde. In Rusland steeg de beloning het sterkst, met 19 procent. De gemiddelde toename in de Europese Unie ligt op 6 procent. (ANP)

Energiekosten apparaten op label

ZOETERMEER, 30 sept. Consumenten kunnen vanaf vandaag bij de aankoop van elektrische apparaten zoals wasmachines, televisies of computers, zien hoeveel de gemiddelde energiekosten op jaarbasis zijn. Met de zogenoemde EnergieWeter kunnen klanten makkelijker een zuiniger apparaat aanschaffen. De huidige energielabels op apparaten geven alleen de energiezuinigheid in kilowattuur. (ANP)