Kort nieuws Economie

BNP Paribas opent nieuwe kantoren in Nederland

Amsterdam, 30 sept. De Franse bank BNP Paribas gaat zijn activiteiten in Nederland uitbreiden. De bank opent morgen twee nieuwe kantoren in Amsterdam en Rotterdam. In 2011 volgen kantoren in Utrecht en Eindhoven. Vanuit de kantoren gaat BNP zakelijke klanten bedienen. De bank richt zich onder meer op internationaal opererende ondernemingen en Nederlandse dochterbedrijven van buitenlandse concerns. Er werken in Nederland nu ongeveer 1.500 mensen voor BNP, een stijging van 30 procent sinds 2008. (ANP)

Een derde meer miljardairs in India

Mumbai, 30 sept. Het aantal Indiase miljardairs is het afgelopen jaar met een derde gegroeid tot 69. Dat bleek vandaag uit het jaarlijkse overzicht van de rijkste Indiërs van het Amerikaanse tijdschrift Forbes. De rijkste Indiër met een vermogen van 27 miljard dollar (19,8 miljard euro) is Mukesh Ambani, het hoofd van industrieel conglomeraat Reliance. Lakshmi Mittal, de in Londen woonachtige topman van het aan de Amsterdamse beurs genoteerde staalconcern ArcelorMittal staat op de tweede plaats met 26,1 miljard dollar. Wel zijn beide Indiase miljardairs minder rijk dan een jaar geleden. Het gezamenlijke vermogen van de honderd rijkste Indiërs bedraagt 300 miljard dollar, een stijging van ruim 9 procent ten opzichte van vorige jaar. (ANP)

Inflatie eurozone nabij streefniveau

Luxemburg, 30 sept. De inflatie in de landen van de eurozone is gestegen tot nabij het streefniveau van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB ziet in de eurozone het liefst een inflatie van net onder de 2 procent en in september liep de inflatie op tot 1,8 procent. In augustus stegen de consumentenprijzen in de zestien Europese landen die met de euro betalen nog 1,6 procent in vergelijking met een jaar eerder. (ANP)

Minder werklozen in Duitsland

Neurenberg, 30 sept. De werkloosheid in Duitsland, de belangrijkste handelspartner van Nederland, is in september licht gedaald tot 7,5 procent. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Duitse federale arbeidsbureau. Het totaal zaten 3,146 miljoen Duitsers zonder baan. Dat cijfer, evenals het percentage aangepast aan seizoensinvloeden, ligt 40.000 lager dan in augustus. In augustus was er ook al sprake van een daling van de werkloosheid. (ANP)