Eindelijk foto Kim

REFILE - ADDING DROPPED WORD Kim Jong-un, the youngest son of North Korea's leader Kim Jong-il, poses with the newly elected members of the central leadership body of the Workers' Party of Korea (WPK) and the participants in the WPK Conference, at the plaza of the Kumsusan Memorial Palace in Pyongyang in this picture released by the North's KCNA news agency September 30, 2010. North Korean state media released a photograph on Thursday of the reclusive state's leader-in-waiting Kim Jong-un. North Korean leader Kim Jong-il anointed his youngest son as successor this week, promoting him to senior political and military positions. REUTERS/KCNA (NORTH KOREA - Tags: MILITARY POLITICS IMAGES OF THE DAY) NO THIRD PARTY SALES. NOT FOR USE BY REUTERS THIRD PARTY DISTRIBUTORS REUTERS

Bol gezicht, strakke blik en de zwarte haren naar achteren gekamd. Volgens de kenners precies zijn vader. De vermoedelijk toekomstige leider van het stalinistische Noord-Korea heeft eindelijk een gezicht. De staatsmedia in het land publiceerden vandaag voor het eerst foto’s van Kim Jong-un, die volgens hardnekkige speculaties op den duur zijn vader Kim Jong-il (68) gaat opvolgen. Op de voorpagina van partijkrant Rodong Sinmun prijkte een groepsfoto van partijfunctionarissen van de Arbeiderspartij, bijeen in een unieke conferentie in hoofdstad Pyongyang.

Kim Jong-un, die ergens in de twintig moet zijn en de jongste van drie zoons is, zit op de voorste rij. Twee plaatsen van zijn vader, met een generaal tussen hen in. Volgens experts opnieuw een bevestiging dat de jonge Kim op termijn zijn vader zal opvolgen. Ook staatspersbureau KCNA verspreidde de groepsfoto, buiten gemaakt bij het Kumsusan herdenkingspaleis waar het gebalsemde lichaam ligt van Kim Il-sung, de grondlegger van Noord-Korea en vader van Kim Jong-il. De foto’s komen na de benoeming van Kim Jong-un in belangrijke posities in leger en partij. Van de jonge Kim waren slechts enkele jeugdfoto’s in omloop waarvan de echtheid nooit is bevestigd. In de staatsmedia was tot deze week nooit met een woord over Kim gerept. (BBC, AP)