Een eenzame haan en zijn kompaan

Port-au-Prince. Een eenzame haan op een voor schroot achtergelaten vliegtuig. Schijn bedriegt. De haan en zijn 'hangplek', het vliegtuig, bevinden zich middenin een vluchtelingenkamp in Port-au-Prince waar sinds 12 januari slachtoffers van de aardbeving in Haïti verblijven. De aanwezigheid van het vliegtuig is te verklaren, hij staat op wat voorheen een landingsbaan van het vliegveld Port-au-Prince was. Bijna negen maanden na de aardbeving met een kracht van 7,0 op de schaal van Richter leven nog steeds meer dan een miljoen Haïtianen op straat en in kampen. De wederopgang komt moeizaam op gang, mede doordat er vrijwel nog geen cent van de 1,5 miljard door de Verenigde Staten beloofde dollars op het eiland is gearriveerd. Bureaucratie, slechte organisatie en geen gevoel van urgentie liggen hieraan ten grondslag. Ondertussen eisen de straat en vluchtelingenkampen steeds meer levens in Port-au-Prince. A cock stands on the roof of an abandoned aircraft in a camp set up for Jan. 12 earthquake victims in where used to be an air strip in Port-au-Prince, Haiti, wednesday, Sept. 29, 2010. (AP Photo/Ramon Espinosa) AP

Een eenzame haan op een voor schroot achtergelaten vliegtuig. Schijn bedriegt.

De haan en zijn ‘hangplek’, het vliegtuig, bevinden zich middenin een vluchtelingenkamp in Port-au-Prince waar sinds 12 januari slachtoffers van de aardbeving in Haïti verblijven. De aanwezigheid van het vliegtuig is te verklaren, hij staat op wat voorheen een landingsbaan van het vliegveld Port-au-Prince was.

Bijna negen maanden na de aardbeving met een kracht van 7,0 op de schaal van Richter leven nog steeds meer dan een miljoen Haïtianen op straat en in kampen. De wederopbouw komt moeizaam op gang, mede doordat er vrijwel nog geen cent van de 1,5 miljard door de Verenigde Staten beloofde dollars op het eiland is gearriveerd. Bureaucratie, slechte organisatie en geen gevoel van urgentie liggen hieraan ten grondslag.

Ondertussen eisen de straat en vluchtelingenkampen steeds meer levens in Port-au-Prince.