Een droge dag

September 2010 bleek een natte maand. Normaal valt er in de eerste herfstmaand 72 millimeter regen, dit jaar viel er bijna 90 millimeter. In de kustprovincies viel veel meer, op sommige plaatsen meer dan 135 millimeter door buien die veelvuldig boven het relatief warme zeewater ontstonden. Door het wisselvallige weer bleef het vrij koel met een gemiddelde temperatuur van 13,7 graden, tegenover 14,2 graden gemiddeld in een septembermaand.

Oktober begint met een overwegend droge dag. Tussen twee storingen in ontstaat komende nacht nevel en mist en daalt de temperatuur tot een graad of 6. Na het optrekken van de mist komt morgen ruimte voor zon. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking toe als een storing van boven de Britse eilanden nadert. Tegen de avond valt in Zeeland de eerste regen. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige zuidoostenwind en het wordt 16 à 17 graden.

Vrijdagnacht en zaterdag overdag valt er in het hele land af en toe regen. Zondag trekt de regen naar het noorden weg en klaart het op. Een matige tot krachtige zuidenwind voert warme lucht aan waardoor het op veel plaatsen 20 graden kan worden. In de middag kunnen in het westen van het land enkele regen- of onweersbuien vallen.

Volgende week blijft het wisselvallig, met overdag temperaturen rond een graad of 17.